Selecteer een pagina

Was jij ook altijd benieuwd wie de liedjes van K3 schreef? Misschien dacht jij wel dat de meiden dat helemaal zelf deden. Maar dit blijkt niet zo te zijn.

De liedjes worden namelijk bijna allemaal geschreven door een man. Dit was te zien in alweer de 3e vlog van de meiden van K3.

Dit is de man die de K3-liedjes schrijft

Peter Gillis is de man die de meeste K3 liedjes schrijft. Bijna alle liedjes zijn door deze man bedacht. Ook Miguel Wiels en Alain Van de Putte maken wel eens liedjes voor K3. Peter heeft al meer dan 185 nummers bedacht voor K3. Je had waarschijnlijk niet verwacht dat er al zoveel nummers waren van K3. 

In 1999 heeft die waarschijnlijk het eerst nummer gemaakt voor K3. Namelijk het nummer ‘Op elkaar’. Dit nummer sloeg meteen aan bij het publiek, Peter Gilles heeft zeker bij gedragen aan het succes van K3. Zijn nummers waren vaak erg vrolijk. Naast dat die de teksten maakten deed hij ook de melodie verzinnen van het liedje.

Dit had jij niet verwacht

Er worden elk jaar zo dertig nieuwe K3 nummers gemaakt door de schrijvers. Maar de producenten leggen de lat heel hoog. Want van de dertig nummers worden er uiteindelijk ongeveer maar vijftien gebruikt.

Het is vooral belangrijk dat het nummer ook bij de meiden past. De meiden hebben zelf ook wel iets in te brengen. Ook het belangrijk dat het publiek de liedjes leuk vinden.

Kijk snel te video om te zien wie Peter is

In de vlog van K3 vertelt Peter wat hij vindt van de nieuwe nummers van K3, die gebruikt worden in de nieuwe K3 show. Waarschijnlijk wist jij het antwoord al…

Had jij dat verwacht dat de liedjes door een man werden geschreven? Deel dit bericht op Facebook zodat jou vrienden dit ook te weten komen.