Selecteer een pagina

Nu Hanne, Klaasje en Marthe al meer dan een jaar met elkaar samenwerken weten ze ook precies wat de ergernissen zijn van elkaar. Ze kennen elkaar zo goed dat het ook geen probleem is om daar openhartig over te vertellen.

Allereerst lijken ze natuurlijk voor de buitenwereld de allerbeste vriendinnen. Maar dat zijn ze ook, leggen ze uit in een interview met Dag Allemaal. Hanne vertelt: ‘Ik denk niet dat je zo’n vriendschap kan faken, zeker niet met het leven dat wij leiden. Er is weleens een kleine discusssie, over iets onnozels zoals outfits of zo, maar echte ruzie… Nee. Het klikt wonderwel tussen ons, wij weten echt alles van elkaar.’

Ergernissen binnen K3

Het lijkt er dus op dat ze echt zo’n goede vriendinnen zijn zoals wij ze altijd zien. Maar soms komen ook de minder goede eigenschappen weleens naar boven. ‘Klaasje voor de spiegel… Ik word daar soms nerveus van’ laat Marthe weten. Klaasje is heel ijdel en bekijkt zichzelf uren voor de spiegel. Marthe geeft aan zulke ergernissen steeds gemakkelijker los te kunnen laten, omdat ze elkaar alsmaar beter leren kennen. Bovendien denkt ze dat Hanne en Klaasje over haar ook wel ergernissen hebben. Zoals het voorbeeld dat Marthe graag de leiding neemt. Hierover zegt Klaasje: ‘Marthe weet wel van zichzelf dat ze graag de leiding neemt. Maar ze moet niet altijd alles beter willen weten. Ze wíl er ook iets aan doen, het lukt haar alleen niet.’ Hanne daarentegen mag weleens wat meer van zich afbijten. Zij durft bijvoorbeeld niet tegen de mensen van de make-up te zeggen als ze haar haar niet mooi vindt zitten.

Goede eigenschappen

Maar natuurlijk vertellen ze ook over de goede eigenschappen. De eigenschappen waarom zij elkaar zo graag mogen. Zo is Klaasje altijd optimistisch, vindt Hanne. Als Hanne klaagt dat ze vroeg uit bed moeten, laat Klaasje haar inzien dat het mooi is om zoveel mensen gelukkig te mogen maken die dag. Klaasje vertelt over Hanne dat ze zo spontaan is. ‘Met Hanne erbij is het nooit stil. Soms hoor ik haar tot drie keer toe hetzelfde grappige verhaaltje vertellen en toch lach ik ook die derde keer vrolijk mee.’ Marthe staat volgens Hanne vol verwondering in het leven. Hanne noemt har een echte filosoof.