Selecteer een pagina

Een film, televisieserie en succesvolle albums staan al op het uitgebreide CV van Marthe, Klaasje en Hanne maar een eigen stripreeks hadden de dames van K3 nog niet. Daar komt nu verandering in want vanaf november mogen ze dit avontuur ook aan hun rijtje toevoegen!

Een droom die uitkomt, de K3’tjes zullen dus verschijnen in hun eigen stripreeks. Het eerste fictieve verhaal van de drie meiden zal ‘K3 Roller Disco’ heten, net als de gelijknamige televisieserie die later dit jaar te zien zal zijn op de Belgische zender VTM. Dirk Stallaert, die eerder Nero, Nino, de Kiekeboes, Suske en Wiske vorm gaf, zorgt voor de tekeningen. Opvallend is dat ook Jacques Vermeire een rol speelt in de stripreeks. Zijn personage heet Marcel en zal zowel in de televisiereeks als in de stripreeks een belangrijke rol spelen.

Toch is het niet de eerste keer dat de populaire meidengroep een eigen stripreeks krijgt. Tussen 2000 en 2008 verschenen er ook al zeventien stripverhalen met Karen, Kristel en Kathleen en daarop volgden er nog twee waarin Josje meespeelt.